התאמה לניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

28/11/2015 | 11:55 | מאת: נור

שלום רב, אני בת 34, ומזה שנים סובלת מעודף משקל. השתתפתי בקבוצות של שומרי משקל, נטלתי כדורי רזין ולוויתי ע"י דיאטנית. לרוב הייתי מצליחה לרדת רק כ 30% ממשקל העודף. לאחר זמן מה- הייתי מעלה את הכל מחדש ובתוספת של מס' קילוגרמים. בשנה האחרונה אני במשקל השיא שלי (90 ק"ג) על 1.59. ה BMI שלי עומד על 35, כאשר מחלות הרקע הנלוות לכך הן: אסטמה, דום נשימה בשינה, ודלקת ניוונית של עמוד שדרה מותני. כאמור לעיל, אני כבר בת 34, ומעוניינת להרות ולהביא ילד. ברור לי שנקודת הפתיחה שלי, מבחינת משקל ומחלות הרקע, עשויה להקשות על מהלך ההריון (רופא הנשים שלי הדגיש כי באם לא ארד במשקל לפני כניסתי להריון, ככל הנראה אהיה זקוקה לשמירת הריון בהמשך בכל הבעיות בגב). ומאחר והשעון הביולוגי נוקף, וכל מה שאני רוצה זה להיות אמא בריאה לילד העתידי שלי, אני שוקלת לבצע ניתוח בריאטרי. האם הנתונים שהצגתי לעיל עונים על הקריטריונים להתאמה לניתוח שכזה? אשמח ואודה לתשובתכם.

שלום רב.. את כן עומדת בקריטריונים,כדי להתחיל את התהליך,ממליץ לך לבחור כירורג מנתח בריאטרי ולבקש הפניה מרופא המשפחה אליו. בהצלחה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים