שאלה נוספת לד"ר מאדי, בהמשך לתשובתך.

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

01/10/2015 | 22:28 | מאת: מיכל

תודה ד"ר מאדי, השאלה ,האם זה נכון שניתוח מעקף גורם לשלשולים עד אי שליטה? בתשובתך כתבת לי שניתוח מעקף מתאים לי הכוונה למיני מעקף או מעקף תרסריון? ובבקשה מה ההבדל בניהם? תודה.

שלום רב.. אני המלצתי לך על מעקף קיבה .....נכון שיש גם מעקף תריסריון שאנחנו במרכז שלנו ביצענו כ 200 מקרים...(ניתוח מורכב ). יש הבדל עצום בין מעקף תריסריון לבין מעקף קיבה.. מעקף תריסריון מבוצע כ 1-2 % מכלל הניתוחים הבריאטריים,ולא על זה המלצתי לך. קשה להסביר לך כך בשתי שורות על הניתוח. אך מה שחשוב לי להעביר לך שאת מתאימה למעקף קיבה שהוא ניתוח טוב מאוד,ולדעתי הכירורג שתלכי אליו שיהיה בעל נסיון ,יציע לך אותו. לגבי מיני מעקף קיבה,כפי שכתבתי כבר למישהו,זה ניתוח קיים כבר כמה שנים בארצות הברית ובאירופה,כאן הוא עדיין בחיתוליו!! אין שום בעיה לכל כירורג מנוסה לבצע אותו מבחינה טכנית,אך אנו במרכזנו עדיין סקפטיים לגביו....בגלל כמה חששות לטווח הארוך מה יקרה עם החולים האלה,ואין מדברים על זה הרבה בספרות!!! חששות לגבי הרפלוקס של המרה ועניין סרטן הקיבה... לכן את צריכה לשבת עם הכירורג שלך ולקבל הסברים מ א..עד ת..על הניתוח שיעשה לך... לגבי הטבעת מבחינתי וכמעט 99 % מהכירורגית בישראל,לא עושם את זה יותר. בהצלחה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים