חששות ולא מעט

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

28/08/2015 | 20:58 | מאת: יגאל

אני לקראת סיום כל הבדיקות הנדרשות. ייתכן והניתוח יהיה בסוף השנה. חשש גדול מכל הנושא של מוגז/אלכוהול אני מבין כי בהתחלה אצטרך להימנע וזה בסדר מבחינתי אך האם זה לטווח הרחוק טווח? גם לאחר שנה?! והאם אוכל אי פעם לאכול המבורגר? אני מאוד דוגל באורח חיים בריא וכושר ולשם אני שואף קצת מדכא אותי לחשוב שיהיו לי מחסומים באוכל, מפחד להיכנס לדיכאון מזה. האם לאחר הניתוח תהיה לי שליטה בהורדת המשקל? ולהעלות חזרה לצורך חיטוב וכו...

אתה צריך להבין שהניתוח,הוא לא קסם!!,ואנחנו הכירורגים לא אלוהים!!עלינו לעשות לך ניתוח על הצד הטוב ביותר,כדי להקנות לך כלי עזר,שישמש אותך להיות בריא יותר....ובמידה וחלילה קורה סיבוך כלשהו,אנחנו מתקנים אותו... יחד עם זאת,לכל דבר יש את המחיר שלו,רווח והפסד...... אתה ביעוץ מול המנתח שלך והדיינית והעובדת סוציאלית ,במרכז בו אתה מומעמד להינתח,צריך לפרוק את כל מטען השאלות והחששות שלך!! אם לא תקבל תשובות לענין,או שלא תהיה מרוצה מהתשובות..סימן שעליך לרדת מעניין הניתוח..... כי אם טוב לך ככה.....אז תישאר כך ומאושר...... אחרת אף אחד לא יקשיב לחסר שביעות רצונך.... אני כותב לך את הדברים הקשים האלה,בכנות רבה,ולאחר יותר מ 1500 ניתוחים ..... כ 5 % לא מרוצים,סובלים מדכאונות וממשיכים לבוא ולשפוך את כעסם על הרופאים..... תחשוב טוב ותעשה מה שטוב בשבילך... בהצלחה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים