לאחר 2 ניתוחים

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

19/06/2015 | 00:05 | מאת: בחורה מצפון

ד"ר מאדי שלום אני בחורה בת 24 עברתי לפני שנתיים ניתוח שרוול קיבה שהסתבך בריפלוקס קשה עקב הריפלוקס עברתי לפני שנה ניתוח מעקף קיבה עם כריתת כיס מרה מאז הניתוח אני סובלת משלשולים מצרבות קשות ומכאבי בטן שאין להם הסבר בחודש אוקטובר עברתי לפרוסקופיה אבחנתית ללא ממצא בניתוח סגרו את הפתחים אני עדיין סובלת מריפלוקס שאין לו פיתרון כירורוגי ומצרבות קשות וכאבי בטן מרוב כאבים פשוט הפסקתי לאכול עברתי סדרת בדיקות הכל תקין גסטרוסקופיה כיב באיזור ההשקה ודלקת כרונית בקיבה ובמעי הדק רציתי לשאול האם יש פיתרון ??

רפלוקס לא אמור להיות לאחר ניתוח מעקף קיבה - שזו המטרה של הניתוח. כיב בהשקה יכול לקרוא ב 1-2 % וניתן לטיפול תרופתי,כמו לוסק,לנטון... לגבי הרפלוקס,האם קצב הבליעה,של האוכל הוא מהיר מדי ולכן יש לך את התחושה הזו?... לגבי השלשולים וכאבי הבטן,יכול מאוד להיות שאת סובלת מתסמונת ההצפה DUMPING שמופיעה בד"כ לאחר אכילת פחממות פשוטות ומזון יחסית מתוק,,ולכן כדי מאוד לבקר ולקבל הדרכה מדייטנית בריאטרית. וגם ליטול את כל תוספי המזון והמולטי ויטמין - חשוב מאוד!!! לסיכום: להתחיל טיפול בלוסק,או לנטון... ביקור דייטנית בהדקם,וליטול את כל תוספי המזון. ביקורת כירורג בריאטרי .. נשמח לעזור לך ולקבל אותך במרפאות חוץ שלנו. בברכה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים