כשלון מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

31/07/2010 | 17:34 | מאת: חכמון יוסי

ד"ר דין היקר שלום רב, נותחתי לפני כ-7 חודשים בארה"ב ניתוח מעקף קיבה. ירדתי מ- 170 קילו ל- 110 קילו. בחודש האחרון אני מרגיש שהקיבולת שלי גדלה ואני מסוגל לאכול הרבה יותר. אני מרגיש שאני מתחיל שוב במאבק של שמירה על המשקל ואפילו עליתי כ-3 קילו. שאלותיי אליך כרופא גסטרואנטרולוג ומומחה לתזונה הן : 1.ייתכן שגדם הקיבה התרחב ברמה כזאת שכעת תהייה עלייה במשקל (?), 2.האם יתכן כי המעבר מגדם הקיבה למעי התרחב (?), 3. ובכלל, כיצד ניתן לדעת כי ניתוח מעקף נכשל ? תודה יוסי חכמון.

31/07/2010 | 22:07 | מאת: ד"ר אברהים מטר

הסבר אחד יש למצב כזה ..מספר חודשים לאחר מעקף קיבה 1- אתה זולל אוכל נוזלי ומתוק בכמויות גדולות ?במקרה כזה דר דין יוכל לייעץ לך..ואם לא ניתוח מעקף תריסריון 2- המעקף קיבה שבוצע ..לא בדיוק מעקף קיבה ..במילים פשוטות =הגדם של הקיבה שהושאר פעיל הוא גדול מדי ובמצב זה צריך להפוך את הניתוח למעקף תריסריון אסור לך לעלות חזרה למשקל בו התחלת לפני שאתה לוקח החלטות

שלום רב - ראשית אני מאד מסכים לד"ר מטר! מאד מאד מאד תלוי במה אתה אוכל, והאם שינית משהו באורחות החיים שלך לאחר הניתוח. מעניין מדוע עשו לך ישר מעקף? אם זה כדי שתמשיך לאכול מתוקים - זה כבר לא טוב. אם אכן אתה עולה במשקל למרות הניתוח, הכישלון הוא לא הניתוח - הוא שלך - אתה חייב ייעוץ תזונתי מפורט. יום טוב דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים