התכווצויות בשריר הסובך בשוק ברגל

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

26/06/2010 | 06:40 | מאת: אור

ד"ר דין קרן היקר, אני מצוייה כחודשיים לאחר ניתוח שרוול קיבה עם ירידה טובה במשקל. לפני הניתוח לקחתי תרופות נגד לחץ דם וכולסטרול משך שנים, אשר אני ממשיכה כעת במינון מופחת. לאחר הניתוח אני נוטלת בקביעות גם אומפרדקס, מולטיויטמין וויטמין B12. אני פונה אליך מאחר ומאז הניתוח יש לי תופעה מטרידה מדי כמה לילות של התכווצויות חזקות בשריר הסובך ברגל, בשתי הרגליים. אני מוצאת עצמי מתעוררת מכאב, לעיתים מספר פעמים באותו לילה, עושה תרגילי פלקס בכפות הרגליים או מתהלכת קצת לשחרור ההתכווצות. עיקר ההטרדה היא בלילה, אך שמתי לב כי יש לי כעת נטייה לכך גם ביום בתנועות מסויימות, למשל בעת נעילת נעליים. רציתי לשאול האם התופעה מוכרת בהקשר הניתוח שעברתי, והאם היא מרמזת על "חומר" חסר בגוף כתוצאה מהתזונה (הכמות או הסוג) הנגזרת מהניתוח, והאם ניתן להפסיק/להמעיט את התופעה ע"י אכילת (או הימנעות מ...)מזון מסויים או נטילת תרופה או ויטמין/מינרל כלשהו. אני שמה לב כי בשעת ישיבה ע"י המחשב אני עושה הרבה תנועות פלקס, בתקווה שזה יעזור... האם זה יעזור?! תודה מראש על תשובתך, אור

שלום אור! תלונות כאילו יכולות להעיד על חסר ויטמינים (בעיקר B1, B6 ולפעמים E) - מאד חשוב מה את אוכלת. יש גם חומרים אחרים כגון מינרלים ופיטוכמיקלים שיכולים להיות חסרים - אבל זה מפורט מדי לפורום. הייתי מנסה לקחת רמות של ויטמינים אילו בקופ"ח (לא תמיד זמין) וכדאי שתבדקי על ידי נוירולוג ובכלל חשוב ביותר שרופא שמבין בתחום יראה את מכלול בדיקות דם מלאות שלך... אני פה אם את צריכה יום טוב דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים