שטף דם בעין שחוזר על עצמו

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

25/06/2005 | 13:23 | מאת: דוד

שלום, אבא שלי עבר ניתוח קטרקט בעין, לאחר כארבעה שבועות נעלם הדימום והוא ראה טוב,אולם אחרי כשלושה חודשים הדימום חזר ולא נעלם גם אחרי חודש. הראייה בעין זו היא אפס והרופא הציע לבצע ניתוח לניקוז הדימום בהרדמה מלאה, הרופא המרדים סירב לבצע הרדמה מלאה בגלל חשש מסיבוכים (יש לאבא שלי עוד מחלות אחרות כגון סכרת ולב). שאלתי היא האם יש דרך לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית? או בצורה פחות מסוכנת? תודה רבה

26/06/2005 | 22:24 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

האם מדובר בדימום בזגוגית? אם כן על איזה רקע? אם אמנם מדובר בדם בזגוגית הניתוח להוצאת הדם נקרא ויטרקטומיה. בתנאי שהמנותח יכול לשתף פעולה אז ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית. במקרים רבים הניתוח כן מבוצע בהרדמה מקומית.

26/06/2005 | 22:24 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

האם מדובר בדימום בזגוגית? אם כן על איזה רקע? אם אמנם מדובר בדם בזגוגית הניתוח להוצאת הדם נקרא ויטרקטומיה. בתנאי שהמנותח יכול לשתף פעולה אז ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית. במקרים רבים הניתוח כן מבוצע בהרדמה מקומית.

27/06/2005 | 21:57 | מאת: דוד

תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים