היפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/05/2005 | 16:11 | מאת: בטי

במיקרה של היפרדות רשתית בעין אחת וניתוח חיגור בעקבותיו . בעיין השנייה יש מצב של לטיס מסביב כל העיין עם חורים קטנטנים בתחתית העיין. הייתה ממליץ על לייזר או חיגור למניעה? האם במצב של חיגור ישנו סיכוי להיפרדות פעם נוספת של הרשתית או שזה מונע לכל החיים? מה הסיכונים בטיפול מניעה של חיגור?

09/05/2005 | 22:18 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

אלא אם כן מדובר במקרה מאוד קשה עם הרבה חורים אני לרוב מציעה לטפל רק עם לייזר בעין השניה. נוכחות החגורה כנראה מפחיתה את הסכנה אך אינה מבטיחה שלא תהיה היפרדות רשתית בעתיד. בכל מקרה חשוב המשך מעקב ובדיקות תקופתיות של הרשתית במקרים אלו.

11/05/2005 | 15:36 | מאת: בטי

מצד שני... גם בלייזר יש סכנה של היפרדות, (קראתי בפורום על אנשים שעברו לייזר וחלה להם היפרדות אז למה יש יתרון ללייזר? יש לציין שאני בת 30 בעלת עיין גדולה שרופא אחד טוען שעדיף חיגור בגלל שהזגוגית שלי לא נפרדה עדיין וכשהזגוגית תיפרד למרות הלייזר היא יכולה לגרום לקרעים ברשתית מה אתה חושב?

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים