בצקות בעין,המלצה לניתוח לאחר צילום OCT

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

30/04/2005 | 20:18 | מאת: סמי גל

לד"ר שטרסמן שלום רב, 30.4.2005 אני בין 72 ,סובל מסכרת מעל 15 שנה, מאוזן פחות או יותר תרופתית. לפני מספר שנים הובחנו אצלי ,באחת העניים, בצקות שטופלו עד לפני כשנה ע"י לייזר. היות ולא היתה הצלחה אז הוזרק לי בעין KENOLOG ,(אני מקווה שאני מדייק בטרמין ) אבל גם זה לא עזר. לפני מספר שבועות , לאחר התיעצות בין הרופאים ,סוכם על אפשרות של ניתוח ,אבל זה תלוי בתוצאות הצילום OCT שאותו ביצעו בתל השומר. כירורג העניים בדק את הצילום והמליץ על ניתוח ,אבל הדגיש שהסיכויים לשיפור אינם גדולים, וזה עשוי לשפר את הראיה בכ' 30 %. ד"ר, רציתי לבקש ממך הסבר על סוג הניתוח ומעט פרטים על והצילום הנ"ל ואיזה ואצל איזה מומחה לעניים עלי לפנות לקבלת יעוץ נוסף בנידון. אני מתנצל על אריכות ההסברים ,אבל מצאתי לנכון להציג אותם ובכך להציג תמונה ברורה יותר עד כמה שזה ניתן. תודה. בכבוד רב גל

02/05/2005 | 00:36 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

יש לך בצקת במקולה. כאשר איו שיפור עם לייזר או הזרקת קנאלוג יש לפעמים מקום להמליץ על טיפול עם ניתוח ויטרקטומיה. יש מעט מקרים שבהם טיפול זה יכול לעזור לשפר במידה מסוימת את הראיה. בניתוח מוציאים את הזגוגית מתוך חלל העין. לפעמים זה גורם לנסיגה של הבצקת.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים