ריפוי מניתוח חיגור היפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

29/01/2005 | 16:18 | מאת: שיר

שלום רב אני עברתי ניתוח חיגור לפני חודש וראייתי משתפרת, הבעיה היא שאני מרגישה את הטבעת ז"א- אני רואה שני ריבועים קטנים בצד הקיצוני של העיין למטה - צד העיין כלפי האוזניים העניין מפריע לי מעט במיצמוץ. הביקורת עוד חודשיים- האם אני אמורה להרגיש את הטבעת, האם מיקום הטבעת הוא כך שאני יכולה לראות איפה היא?ולהרגיש אותה?

01/02/2005 | 19:07 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לרוב החגורה אינה נראית מבחוץ. לרוב היא גם אינה גורמת למיחושים. לעיתים היא עשויה לנדוד לכיוון קידמת העין ואז ניתן לראות אותה והיא עשויה לגרום לגירוי. אם זה קורה ניתן להוציאה בניתוח יחסית קטן. גם אם יש צורך להוציא את החגורה רצוי לחכות לפחות מספר חודשים ממועד הניתוח הראשון.

18/04/2005 | 14:57 | מאת: אבי

לפני כשבוע עברתי ניתוח הפרדות רשתית בעין ימין וזאת כשבוע לאחר ניתוח קריאו באותה עין כתוצאה מקרע ברשתית ודימום שהפך להיפרדות... התהליך שעברתי בעין בסה"כ (כולל איחוי בליזר לפני שנה לתיקון קרעים) היה RE SCLERAL BUCCKLE+PPV+ENDOLASER+CRYO+SILICONE OIL מאז הניתוח העין התחילה להגליד ואולם אני רואה במעורפל ומה שמפריע לי במיוחד זה נושא העיוות בראיה (הראיה הינה גלית ומרוחקת כאילו אני מסתכל דרך משקפי ראיה במספר שאינו שייך לי) שאלתי? האם ההפרעות בראיה המתוארות עקב הניתוח נורמטיביות במקרה זה וצפויות להעלם לאחר הוצאת השמן מהעין ? האם ניתן לתקן את העיוותים בראיה? תודה אבי

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים