ויקטרקטומיה+קטרקט כתוצאה מסכרת

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

11/01/2005 | 07:14 | מאת: אייל

שלום, אימי סובלת מבצקת בעיניים כתוצאה מסיבוכי סכרת כשנתיים, ובנוסף יש לה קטרקט לא משמעותי. לאורך השנתיים ביצעה טיפולי לייזר, אך ראייתה הידרדרה והיא כמעט אינה רואה (6:120). הומלץ לבצע ניתוח כהליך שיכול לשפר את המצב. הניתוח יכלול קטרקט וויקטרקטומי שבמהלכו גם יוזרק קנולוג ויוסר "קרום" ע"ג הרשתית.מס' שאלות: האם ניתן ורצוי לשלב את כל הפעולות יחד?, מהו החלק בניתוח שיכול לעודד/לעזור ספיגה של הבצקת? ובהנחה שפעולות אלו יובילו לספיגת הבצקת - מה ידוע לגבי יכולת הרשתית להתאושש מבצקת ולחזור לתפקוד? מהו אורך הזמן לאחר הניתוח שבו יכולים להתגלות סיבוכים כתוצאה מניתוח כזה?, והאם יש לך המלצות לבדיקות/כיוווני פעילות אחרים??

11/01/2005 | 22:34 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לאייל, לבצקת במקולה על רקע סכרת יש טיפולים שונים. לרוב מקובל לנסות קודם לייזר. אם זה לא עוזר אז היום גם מנסים להזריק אל תוך העין קנולוג שהינו סטרואיד. בחלק מהמקרים זה גם יכול לשפר את הראיה . יש היום גם עבודות המראות שבחלק מהמקרים ניתוח ויטרקטומיה עם הסרת קרומים מהרשתית גם יכולה לתת שיפור בבצקת ולפעמים בראיה. אם עדיין אין קטרקט ניכר יש איזה שהוא הגיון להוציא גם אותו. זה משום שלרוב תוך מספר חודשים הוא יופיע כתוצאה מהניתוח והזרקת הקנולוג. כמובן שלכל ניתוח או פעולה יכולים להיות סיבוכים מידיים או דחויים. לכן יש לשקול אם רצוי כבר לנקוט בכל הפעולות שהוזכרו או לנסות בתחילה רק חלק. יש לדון בכל מקרה לגופו. אני לא יכול לתת תשובה קונקרטית במקרה שלכם מאחר ולא בדקתי את הפצינטית.

12/01/2005 | 06:41 | מאת: אייל

תודה על התשובות!!

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים