החלמה לאחר ניתוח הפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

04/01/2005 | 17:53 | מאת: שיר

אני בת 31 קצרת רואי מספר 7 עברתי ניתוח לפני שבוע של חיגור וטיפול בהיפרדות רישתית- הנפיחות ירדה ומצב העיין משתפר אבל הראיה לא השתפרה- עדיין אני רואה מטושטש ומעט מעווט האם העניין רגיל ואין לי סיבה לדאגה ? תוך כמה זמן תחזור לי הראייה לחדותה? אייזה מיגבלות יש לי ? נהיגה? שמש? קריאה?

04/01/2005 | 21:51 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לשיר, זה לרוב לוקח כשישה שבועות עד שהעין מחלימה מהניתוח, מבחינה חיצונית. השיפור מבחינת התיפקוד של הרשתית יכולה להימשך אף מספר חודשים. יש ללקחת בחשבון שהחיגור גם גורם לשינוי באופטיקה של העין ולכן לאחר כחודשיים יהיה צורך לבצע בדיקה והתאמת משקפיים חוזרת. אם הרשתית במקום יש לצפות שיהיה שיפור ניכר בראיה בסופו של דבר.

04/01/2005 | 21:53 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לשיר, זה לרוב לוקח כשישה שבועות עד שהעין מחלימה מהניתוח, מבחינה חיצונית. השיפור מבחינת התיפקוד של הרשתית יכולה להימשך אף מספר חודשים. יש ללקחת בחשבון שהחיגור גם גורם לשינוי באופטיקה של העין ולכן לאחר כחודשיים יהיה צורך לבצע בדיקה והתאמת משקפיים חוזרת. אם הרשתית במקום יש לצפות שיהיה שיפור ניכר בראיה בסופו של דבר.

05/01/2005 | 19:12 | מאת: שיר

תודה רבה על תשובתך המהירה! ועוד שאלה קטנה... מקרוב מאוד אני רואה יחסית חד וברור... האם זה אומר שמצבי טוב? והבעיה היא בעיקר במשקפיים?

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים