עין לאחר מס ניתוחי רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

30/12/2004 | 19:37 | מאת: אילן

שלום אודה על תשובתך . אימי עברה 4 ניתוחי רשתית (בת67) כיום לאחר 4 ניתוחים היא איבדה תראיה ויש לה בעיה בקרנית אבצס שגורם לה לכאבים עזים. הוצע לה להוציא את העין או הזרקת חומר "להרוג"את העין. הבנתי שזאת זריקה כואבת מאוד ויש סבל רב ל3 ימים. מהי אותה זריקה והאם חייב לעשות את אותו טיפול או שעדיף להמשיך עם משחות אנטיביטיקה ? אודה על תשובתך אילן

03/01/2005 | 22:40 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לאילן, אם אמנם אין בכלל ראיה בעין שהיא גם כואבת יש מקום להציע טיפול עם הזרקת אלכוהול על מנת לשתק את עצבי התחושה. זה אמור לפחות לשכך את הכאבים. למשך מספר ימים זה גם גורם לכאבים שלאחר מכן חולפים. אם באמת יש גם אבצס בקרנית חיבים גם בזה לטפל כדי שהזיהום לא יתפשט. התגברות על הזיהום גם כן יכולה להביא לרגיעה מבחינת הכאבים. במידה ויפחתו הכאבים יתכן וכבר לא יהיה צורך להמליץ על הזריקה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים