ניתוח ויטרוקומי ושאלות שאחריו

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

14/09/2016 | 02:57 | מאת: תומר

שלום, עברתי ניתוח ויטרוקומי אחרי הפרדות רשתית מלאה ע"י ד"ר חמו בהדסה. 1. בדרך כלל אחרי ניתוח שכזה (עם חיגור וגז), האם ומתי ניתן לחזור לראות בעין? 2. האם מוכר לך ד"ר חמו וניתן לסמוך עליו או לדעתך כדאי לקבל חוות דעת נוספת מרופא נוסף? 3. מה ניתן לעשות כדי שהפרדות רשתית לא תקרה באופן פתאומי גם בעין השנייה? (בעין הראשונה הדבר קרה תוך לילה אחד!) , מדובר בקוצר ראייה של כמינוס 16 בשתי העיניים. האם יש טיפול מונע מומלץ? שאינו מסוכן? תודה רבה מראש על התייחסותך לשאלות אלו!

כאשר הגז נספג - ניתן להעריך את חדות הראיה, כמובן שיהיה צורך במשקפיים חדשות קודם לכך. במידה ויתפתח קטרקט - עשוי לפגום בראיה באופן זמני עד שיוסר. בעין השניה - יש לבדוק היטב את היקף הרשתית ולטפל בלייזר במידה ונמצאו חורים או קרעים.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים