ERM בבדיקת OCT

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

05/09/2016 | 12:58 | מאת: לבנה

ד"ר שלום רב, לפני שנתיים בערך, ביצעתי OCT ובעין ימין נכתב: "ERM אחוז היטב". לפני שבועיים, שוב ביצעתי את הבדיקה ובעין ימין הממצאים: "מבנה רשתית ושקע פוביאלי שמורים", "שינויים גליים בשכבת ה-RPE", וגם: "ERM נזלית למרכז עם עיבוי קל". שאלותי הן: 1. מה פירוש הממצא בבדיקה האחרונה? 2. האם המצב יותר גרוע בהשוואה לממצא הקודם (ERM אחוז היטב)? 3. האם קיים טיפול שיכול לעצור את העיבוי? האם בעתיד עלול לגרום לעיוורון? תודה רבה.

הבדיקה הנוכחית בעצם מדגימה ERM שאינו דורש טיפול - שכן המרכז פנוי, וזה מה שחשוב. "אחוז היטב", זה קשקוש ולא מונח רפואי, וספק אם מי שכתב זאת הבין מה כתב. אני לא. כעיקרון לא נשמע מדאיג, רצוי לעקוב כל חצי שנה - שנה עם OCT

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים