לאחר ניתוח משולב ויטרוקמי וקטרקט

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

11/08/2016 | 00:25 | מאת: עופר

שלום ד"ר, רציתי לדעת איזו סוג של עדשה הוכנסה בקטרקט? והאם בעתיד יהיה פתרון לעוורון החלקי כתוצאה מהצלקות של הלייזר בחלק ההיקפי השמאלי של העין? le phaco+pciol+ppv pfc+ endolaser 360+afx+c3f8 16%

לא מצויין סוג העדשה, לרוב בניתוחים אלו מושתלת עדשה מונופוקלית. מדבקה המציינת את סוג העדשה ופרטים נוספים אמורה להיות מוצמדת לדו"ח הניתוח / מכתב שחרור/ תיק מרפאה או לכולם. עם הזמן המח לומד להתעלם מאיזורים של חז=סר שדה ראיה כך שהן לא מורגשים. אגב, נראה כי הרופא שלך מלבד היותו מומחה ברשתית גם מומחה לראשי תיבות.

סוג העדשה לרוב מצויין במדבקה הניתנת למטופל. אם לא קיבלת - שאל את הרופא. שדה הראיה לרוב משתפר עם הזמן. וכן המח עושה ,הסתגלות".

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים