טיפות לכיווץ אישון האים להשתמש...

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/07/2016 | 23:40 | מאת: עופר

שלום לך ד"ר לאחר חצי שנה מאז הניתוח ויקטומיה , והאישון נשאר מורחב הרופא נתן לי פילוקרפין, ושמתי טיפה אחת ובאישון באמת הצטמק ל10 שעות כמובן שהיו קצת כאבים ליד העין , לחצי שעה , הבנתי שכבר לא משתמשים בתרופה הזו. עקב תופעות לוואי האם היית ממליץ על תרופה אחרת? אני ממש מפחד מהפרדות חוזרת, והאם ניתוח בלייזר יאג הסיכון שתהיה לי הפרדות רשתית הוא גבוהה?

במידה ויש קטרקט משני ניתן לבצע טיפול יאג לייזר. יש אכן סיכון להפרדות רשתית חוזרת - אך נדיר ביותר. לגבי האישון -- אכן תופעה לא רגילה, ולא נראה לי שהייתי ממליץ שימוש קבוע בפילוקרפין. במידה ומפריע - אולי כדאי לשקול עדשת מגע מיוחדת שתקל על הבעיה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים