5 חודשים לאחר ניתוח ויקטומניה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

31/05/2016 | 01:18 | מאת: עופר

שלום ד"ר, אני לאחר חמישה חודשים של ניתוח ויקטומי לאחר הפרדות רשתית, אחרי oct אין פגיעה במרכז הראייה, ברשותך כמה שאלות אודה להתייחסותך 1. האישון עדיין נשאר מורחב מה עדיף את הטיפות או פרוצדורת הקשירה? 2. אני רואה את המסך המחשב בקווים עקומים ואת עצמי במראה מכווץ יש משהו שאפשר לשפר? ולמה זה קרה? 3.הקופסית האחורית עכורה כתוצאה מהקטרקט בניתוח המשולב מה הסיכוי של הפרדות חוזרת אם אעשה את פרוצדורת הלייזר לקטרקט המשני? 4. ראיתי לפני הניתוח 6/6 והיום אני רואה 6/10 ואין פגיעה במרכז הראייה אז מדוע אני לא חוזר לראות כמו לפני הניתוח? תודה רבה מראש

לגבי האישון - לא ברור מדוע מורחב האם נאמר לך שיש הדבקויות? ככלל אם לא מפריע מאד לא הייתי ממליץ לגעת, סתם הרפתקה. לגבי פתיחת קופסית עם יאג לייזר - סיכון זניח, אם יש עכירות משמעותית חבל לחכות, זה גם עשוי להסביר את הירידה בראיה. במידה וראיה לא משתפרת או שייש עיוותי -מומלץ לבצע צילום OCT רשתית. אם תקין, ועברת פתיחת קופסית - מב=ה שנשאר זה משקפיי =או עדשות מגע, ולהסתפק במה שיש - וזו נחשבת הצלחה מצויינת של הניתוח.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים