ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

08/12/2015 | 19:10 | מאת: עידן

שלום רב, מה השיקולים בשימוש בשמן סיליקון או בגז בעת ביצוע ויטרקטומי? בנוסף, האם יכול להיות מצב שלאחר הזרקת שמן סיליקון לא יהיה צורך להוציאו בניתוח נוסף? מאחר וזה מגביר את הסיכון להיפרדות נוספת?

כעיקרון עדיף גז. שמן סיליקון בשישמוש בהפרדות חוזרת בעיקר אם יש צורך ב"טמפונדה , ממושכת מעבר לחודשיים, וכן במיקרים בהן יש קושי בגז - כגון צורך לטוס , או בעיה לשמור תנוחה - למשל אנשים מוגבלים או מאד קשישים. בעיקרון שמן אמור לצאת בניתוח נוסף - אך לעיתים ניתון להשאיר בעין תקופה ממושכת אף שנים, כמובן עם סיכון לפתח לחץ בעין, רעילות לרשתית ועוד...

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים