ויטרקטומי ותופעת ראיה מעוותת

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/11/2015 | 19:30 | מאת: משה אשר

אני כחודש לאחר ניתוח ויטרקטומי בעין שמאל. הראיה בעין זו מעט מעוות והתמונה מעט קטנה. האם תופעה זו מוכרת והאם התופעה תעלם מתי שהוא?

שאלה כללית מדי. תלוי בסיבה שבגללה בוצע הניתוח, האם היה שימוש בגז או סיליקון, וכן נוכחות קטרקט

18/11/2015 | 09:54 | מאת: משה אשר

דר גריינג'ר שלום תודה על התגובה. להלן מספר פרטים: אני בן 64 ישנה נוכחות קלה של קטרקט אך זו לא טופלה. הסיבה, התנתקות זגוגית לפני כחצי שנה, עם קרע קל ברישתית אשר טופל בלייזר. מיד לאחר מכן תופעה של טבעת שחורה בצד שמאל עליון של העין מאוחר יותר לאחר כחודש טישטוש ראיה מין מסך מטושטש, שירד על העין, שטופל רק לאחר כעשרה ימים ואז נעשה הניתוח. בניתוח נעשה שימוש בגז שלאחריו הייתי עם ראש מורד עשרה ימים ועם שתי סוגי טיפות אנטיביוטיקה וסטרואידים. תודה משה אשר

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים