בצקת עינית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

19/12/2004 | 21:00 | מאת: דרור

שלום התגלה אצל אבי (67) בצקת בעין ,נאמר לו שיזדקק לזריקת קנלוג (kenalog) רציתי לדעת מה זה ? האם הזריקה עוזרת ? האם זה טיפול חד פעמי ? או שמה יש טיפול אחר יעיל יותר ? האם יש סיכונים או תופעות לואי לטיפול הנ"ל ? בנוסף, אבי עובר טיפולי ליזר בעינים בתקופה האחרונה בעקבות הסכרת,ומשתמש באינסולין כבר הרבה שנים !!! תודה מראש

20/12/2004 | 00:17 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לדרור, כנראה שיש לאביךבצקת במקולה כסיבוך של סכרת ברשתית. הסכרת עשויה להזיק לכלי דם של הרשתית. זה גורם לדלף של נוזלים מהכלי דם אל תוך הרשתית. היום מקובל בחלק מהמקרים לנסות להפחית את הבצקת בעזרת הזרקת KENALOG שהינו סטרואיד, ישר לתוך חלל העין (אל תוך הזגוגית). בהרבה מהמקרים זה יכול לתת שיפור חלקי אך הרבה פעמים לזמן מוגבל של מספר חודשים בלבד. הסיכונים בהזרקה כוללים זיהום או דלקת תוך עינית קשה בערך בחצי אחוז מהמקרים, עליית לחץ תוך עיני ב 30% והופעת או התקדמות הקטרקט בחלק מהמקרים.

20/12/2004 | 00:17 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לדרור, כנראה שיש לאביךבצקת במקולה כסיבוך של סכרת ברשתית. הסכרת עשויה להזיק לכלי דם של הרשתית. זה גורם לדלף של נוזלים מהכלי דם אל תוך הרשתית. היום מקובל בחלק מהמקרים לנסות להפחית את הבצקת בעזרת הזרקת KENALOG שהינו סטרואיד, ישר לתוך חלל העין (אל תוך הזגוגית). בהרבה מהמקרים זה יכול לתת שיפור חלקי אך הרבה פעמים לזמן מוגבל של מספר חודשים בלבד. הסיכונים בהזרקה כוללים זיהום או דלקת תוך עינית קשה בערך בחצי אחוז מהמקרים, עליית לחץ תוך עיני ב 30% והופעת או התקדמות הקטרקט בחלק מהמקרים.

20/12/2004 | 00:17 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לדרור, כנראה שיש לאביךבצקת במקולה כסיבוך של סכרת ברשתית. הסכרת עשויה להזיק לכלי דם של הרשתית. זה גורם לדלף של נוזלים מהכלי דם אל תוך הרשתית. היום מקובל בחלק מהמקרים לנסות להפחית את הבצקת בעזרת הזרקת KENALOG שהינו סטרואיד, ישר לתוך חלל העין (אל תוך הזגוגית). בהרבה מהמקרים זה יכול לתת שיפור חלקי אך הרבה פעמים לזמן מוגבל של מספר חודשים בלבד. הסיכונים בהזרקה כוללים זיהום או דלקת תוך עינית קשה בערך בחצי אחוז מהמקרים, עליית לחץ תוך עיני ב 30% והופעת או התקדמות הקטרקט בחלק מהמקרים.

16/02/2006 | 14:02 | מאת: מש

ברצוני לדעת מהם גורמים להווצרות בצקת בעין, לאחר כשנה מניתוח קטרקט, בעבר היה שטף דם בעין שנספג, ובמידת היכולת מהם דרכי טיפול מומלצות

20/12/2004 | 00:17 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לדרור, כנראה שיש לאביךבצקת במקולה כסיבוך של סכרת ברשתית. הסכרת עשויה להזיק לכלי דם של הרשתית. זה גורם לדלף של נוזלים מהכלי דם אל תוך הרשתית. היום מקובל בחלק מהמקרים לנסות להפחית את הבצקת בעזרת הזרקת KENALOG שהינו סטרואיד, ישר לתוך חלל העין (אל תוך הזגוגית). בהרבה מהמקרים זה יכול לתת שיפור חלקי אך הרבה פעמים לזמן מוגבל של מספר חודשים בלבד. הסיכונים בהזרקה כוללים זיהום או דלקת תוך עינית קשה בערך בחצי אחוז מהמקרים, עליית לחץ תוך עיני ב 30% והופעת או התקדמות הקטרקט בחלק מהמקרים.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים