לאחר ניתוח היפרדות רשתית ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

31/08/2015 | 14:58 | מאת: אילן

היי ד"ר, עברתי ניתוח ב 7/8 באסף הרופא ונבדקתי כבר פעמיים ונאמר לי שהרשתית תקינה וצמודה, בועית הגז כבר נעלמה לםני כ - 5 ימים אבל הבעיה היא שהראיה שלי מטושטשת מאד,ללא חדות (מרחוק אני בכלל לא רואה את התרגום בטלויזיה),כמו כן כשאני עוצם את העין הבריאה אני שם לב שאני רואה הכל מוקטן וקצת מעוגל/חתוך ויש גם ראיה כפולה, מדוע זה כך והאם יהיה שיפור ? אודה לתשובתך.

הצלחת הניתוח נחשבת למצב שבו הרשתית חזרה למקומה. לגבי חדות ואיכות הראיה - לעתים יש רק חזרה חלקית, וזאת בעיקר במקרים בהם לפני הניתוח גם מרכז הרשתית היה ,פרוד". בכל מקרה יש לחכות אף מספר חודשים על מנת להעריך את חדות הראיה הסופית. כמובן שיש גם גורמים נוספים שעשויים לפגוע בראיה - כגון התפתחות קטרקט. אם זו הסיבה - בעתיד ניתן לנתח ולפתור בעיה זו

02/09/2015 | 14:27 | מאת: אילן

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים