best ? csr?

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

02/07/2015 | 02:28 | מאת: אורית

שלום, אני בת 30, בריאה בד"כ, ללא היסטוריה משפחתית של מחלות עייניים. לפני שנה הרגשתי שמשהו בראיה שלי השתבש ולאחר בדיקה עצמית שמתי לב שאני לא רואה טוב בעין ימין. בעין הזו ראיתי הכל רחוק, קטן מאוד, מעוות וחסר צבע (למשל אדום נראה לי כמו כתום) והיה לי קשה מאוד לקרוא. עין שמאל הייתה תקינה לחלוטין. בעקבות כך פניתי לבדיקה, ולאחר בדיקת פלורסטין וOCT אובחנתי עם CSR. חדות הראייה בעין ימין הייתה 15/6 ובעין שמאל 6/6. כ- 3 חודשים לאחר גילוי התסמינים, הרגשתי טוב יותר כאילו לא היה לי כלום. יכלתי לראות כרגיל, ללא עיוותים, ובאמת הראייה בעין חזרה להיות 6/6 והיה נראה כי הסיפור חלף. באפריל האחרון עשיתי OCT למעקב שגרתי. התוצאה בעין ימין הייתה: אי סדירות של RPE פריפוביאלית הפרעה בשכבת IS/OS של הפורטורצפטורים. עובי רשתית מקולרית 264 מיקרון. הטבה ביחס ל OCT קודם. בעין שמאל תקין ללא שינוי. חזרתי עם התוצאות הללו לרופא (אחר מזה שטיפל בי בהתחלה ואיבחן שיש לי CSR) ומאז אני ממש מודאגת. הוא חושב שלא היה לי CSR (כתב שבצילום OCT לפני שנה יש מעט נוזלים בrep. צילום OCT אחרון מעט שיפור אך הרס ניכר ופיגמנט סוב רטינלי. FA- דלפים מרובים מקולריים).הוא גם בדק כעת את חדות הראייה ואני עדיין רואה 6:6 בשתי העיינים. הוא אמר שיתכן שיש לי best אבל שגם אם כן אין מה לעשות והמליץ על מעקב שנתי ללא טיפול. כשקראתי על מחלת best באנטרנט זה נראה לי הרבה יותר גרוע ומלחיץ ולכן אודה אם תוכל להתייחס ל: - בהנחה שזה best- וכרגע אני רואה טוב, האם זה אומר שצפויה אצלי החמרה בראייה בעתיד? - איך יתכן שאני רואה תקין אבל הבדיקות לא טובות? - האם באמת אין סיכוי שזה כן היה csr? - כמה מסוכנת מחלת best? אני בסה"כ בת 30 וחוששת למצוא את עצמי חלילה עיוורת בעתיד. אודה מאוד להתייחסותך. תודה מראש.

המחלה שתיארת והן השינויים בצילום ה- OCT עשויים בהחלט להתאים ל-CSR, וכלל לא למחלת BEST. כעיקרון אם יש חשד למחלת BEST יש לבצע בדיקת EOG - שהיא לרוב אבחנתית. המחלה היא גנטית - ומתבטאת לרוב באופן דומה בשתי העיניים, ולא כמו שאצלך. בקיצור - כמובן שלא ניתן לאבחן ללא בדיקה כולל הצילומים, אך מה שתיארת לא מתאים כלל למחלת BEST...

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים