RPE

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

18/01/2015 | 18:25 | מאת: IC

שלום רב. אני בן 32, לפני כ 12 שנים נבדקתי ע"י רופא רשתית והוא קבע כי יש לי שינויי RPE בשתי העיניים, בעין שמאל יש שינוי במרכז חדות הראיה. אני עושה ביקורת שנתית במרפאת רשתית. עשיתי לאחרונה בבדיקת OCT, והיא תקינה ( למעט השינויים המדוברים). רציתי לשאול האם יש לכך משמעות קלינית? האם יש לי יותר סיכוי בעתיד לפתח AMD?יתכן וזהו פגם מולד? תודה רבה.

שינויי RPE כוללים סוגים רבים. במידה ואין שינוי - והמצב יציב- ניתן להניח כי מדובר בשריד לתהליך ישן וללא משמעות רפואית.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים