רשתית לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

15/12/2004 | 23:02 | מאת: דלית

בת 57, עברתי לפני כשנה ניתוח חיגור בשל הפרדות וקרע ברשתית , כיום נוצר קרום מעל הרשתית ולפי הבדיקה יש הווצרות קפלים . הראיה די בעיתית לי אני עובדת מול מחשב ויש לי קשיים , אני סובלת מלח"ד גבוה ומטופלת תרופתית ושאלותי , האם עלי לעבור ניתוח נוסף להסיר את הקרום שנוצר ? האם קרום זה עלול לחזור? היש דרך ללא ניתוח בהרדמה כגון לייזר? האם יש קשר בין לחץ הדם הגבוה או העבודה מול המחשב להיווצרות קרעים והפרדות הרשתית או להדרדרות בראייה? תודה.

16/12/2004 | 00:43 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לדלית, כנראה שיש לך מה שנקרא EPIRETINAL MEMBRANE. זה קרום שעשוי לצמוח על הרשתית. זה אמנם מופיע לפעמים אחרי תיקון מוצלח של היפרדות רשתית. אם זה מאוד מפריע האופציה הטיפולית היחידה היא ניתוח לסילוק הקרום. ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים