ניתוח זגוגית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/12/2004 | 17:27 | מאת: רוני

בחור שעבר היפרדות רשתית בעין שמאל לפני 3 שנים וטופל בשני ניתוחי גז וגז+קריו, ראיה כמעט מלאה חזרה חוץ מצלקת במקולה, כמות הfloaters מאוד מפריעה לראיה, האם ניתן לבצע ויטרקטומיה ומהם הסיכויים לקטרקט? איכות החיים ירדה מאוד בעקבות הכיסוי המסיבי של סיבי זגוגית העין, לתשובתך אודה

16/12/2004 | 00:10 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לרוני, לרוב לא מקובל לבצע ניתוח להוצאת הזגוגית עבור הבעיה שציינת של FLOATERS. אם מגיעים למסקנה שאמנם התופעה מאוד מפריעה לפצינט יש מקום לשקול בכובד ראש ביצוע הניתוח מתוך הבנה שבכל ניתוח עשויים להיות סיבוכים. בניתוח הנידון יש סיכוי קטן להיוצרות היפרדות רשתית. באנשים מבוגרים הרבה פעמים מתפתח קטרקט לאחר ניתוח להוצאת הזגוגית.

16/12/2004 | 22:55 | מאת: רוני

לד"ר שטרסמן הנכבד תודה על תגובתך הייתי גם אצל פרופ' ברטוב ששלל עשיית הניתוח של הויטרקטומיה כדי לא לסכן עין בריאה שרואה 7.5/6 וכן אצל ד"ר חמו ופרופ' מוסאיב שהבינו את הקושי לחיות עם כמות העכירויות הגבוהה והם טוענים שיכול להיות קטרקט גם במהלך הניתוח או תוך 4 שנים בגלל אפשרות שכלי הנתוח יבואו במגע עם העדשה ויש לי 2 שאלות: 1. האם הועבדה שאני צעיר ואין עוד בעיות חוץ מהיפרדות הרשתית מקטינה עד ל-2-3% כפי שאמרו המומחים אפשרות להיפרדות הרשתית (האם הלייזר לא הפך אותה לחזקה יותר...?) והאם תהליך זה יכול לקרות גם בתקופה הראשונה אחרי הנתוח, מה אחוזי ההצלחה של צעירים שעברו את הניתוח הזה מנסיונך??? 2. מה הסיכוי שהצלקת מהלייזר על המקולה תיקטן ויעלמו ממנה הנוזלים כך שהטשטוש והפס המפריע לראות יעלם? בתודה מראש רוני

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים