חוסר פיגמנטים ברישתית???

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

18/02/2014 | 03:28 | מאת: דנה

שלום, אני בחורה בת 23, כהת עור ועיניים. מאז גיל מאוד צעיר אני זוכרת שהיו לי בעיות עם אור. בגיל 16 כבר ממש לא יכולתי לפתוח את העיניים בלי משקפי שמש, לרמה שגם בבית אני צריכה משקפי שמש. כשהלכתי לרופא אמרו לי שמדבור בחוסר פיגמנטים ברישתית. האם זה ייתכן??? שוב, אני כהת עור ועיניים. תודה!

רגישות לאור עשויה להגרם מסיבות שונות, וביניהן מחלות רשתית מולדות,בעיות בקרנית, דלקות תוך עיניות ואך גידול במח. אם הדבר ידוע זמן רב - כנראה שזה לא משהו "רציני" אלא סתם ברגישות, השונה מאדם לאדם. לא ברור לי ההסבר של חוסר פיגמנט, והוא לא מוכר לי - למעט בלבקנים..

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים