תוצאות בדיקה OCT

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/10/2009 | 16:37 | מאת: קרן

אמי בת 65 בגיל 22 בעין ימין ובגיל 40 בעין שמאל כמו כן סובלת מקטרקט בעין שמאל השבוע בצעה בדיקה OCT להלן התוצאות אשמח לקבל הסבר ודרכי טיפול במידה ויש צורך שמאל : מודגמת ממברנה אפי רטינאלית על פני המקולה, מודגם חור מקולרי משמעותי יותר מבימין. הודגם עיבוי רשתית קל ימין: מדוגמת ממברנה אפי רטינלאית עלפני המקולה מודגם חור מקולרי למלרי בהתהוות לא הודגם עיבוי רשתית

חור מקולרי ניתן לנתח - במקרים שהור אינו מאד גדול, ולא מאד ישן. במקרים רבים - ניתן לשלב עם נתוח קטרקט בו זמנית. חור למלרי בד"כ דורש מעקב הדוק, ולא בהכרח ניתוח. כמובן שדרושה בדיקה ע"י מומחה רשתית על מנת לקבל החלטות באופן מושכל. בברכה, מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (Vitreo-retinal & cataract surgery). רופא בכיר במרכז הרפואי שערי-צדק, ירושלים. שערי-צדק: 02-6555417 רופא עיניים עצמאי בקופות חולים מכבי, מאוחדת, לאומית וכללית.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים