דחוף: מחלת רשתית והקרנות

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

25/05/2006 | 23:40 | מאת: דונה סמית

האם ניתן להגן בדרך כלשהי על עין שעברה טיפול לייזר עקב מחלה ניוונית ברישתית, החולה עובר הקרנות לגליומה במוח באיזור קדמי קרוב לעין. האם ההקרנות מסוכנת לעיניים ? ראיה חלשה מאד בשתי העיניים. מדובר בשישה שבועות של הקרנות.

לקריאה נוספת והעמקה
28/05/2006 | 23:11 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

הקרנות לאיזור הראש עשויות לפגוע ברשתית ובעצב הראיה. חשוב להגן עד כמה שניתן על העיניים עם כיסוי מיוחד.

02/06/2006 | 15:33 | מאת: דונה סמית

בהקרנות לגליומה אין הקרנה ישירה על העין למרות זאת נוצרה אדמומית קלה וגרד בשתי העיניים (גוון ורוד-כתום בחצי העליון של הלובן בשתי העיניים) האם ניתן לעשות משהו להגנה על העין ? מה מידת הסיכון, במה מדובר ?(כאמור הרדיולוג שלל אפשרות פגיעה ישירה בעין)

02/06/2006 | 12:34 | מאת: זמיר משה

יש לי מחלה hemangioma גדול כלי הדם ברשתית עברתי טיפול הקרנה ב פלאק וגם עברתי טיפול pdt מה הסקנה בטיפול ואים הוא קיים בסל בבריאות pdt בתודה זמיר משה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים