ניתוח חוזר של הפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

12/06/2019 | 20:41 | מאת: א

אני בן 60 מספר משקפיים 10 ,עברתי ניתוח ויטרקטומי לאחר הפרדות רשתית. כחודשיים וחצי לאחר הניתוח לאחר שמרבית הגז נספג היתה לי הפרדות נוספת בחלק שלא בוצע לייזר(לא בוצע ליזר 360 בניתוח בראשון ). כרגע אני לאחר ניתוח חוזר .האם מומלץ לעבות את הלייזר בנוסף למה שכבר בוצע בשני הניתוחים כדי לחזק את הרשתית בהיקף או שיש בזה סכנה כלשהיא לרשתית ?

ההיפרדו החוזרת נגרמה קרוב לודאי מחור או קרע שלא טופל בניתוח הראשון - ולא בגלל היעדר לייזר 360 מעלות. זה בהחלט קורה - וגם במקרים שמבצעים מראש לייזר 360 מעלות. אין כל צורך לטפל בלייזר באיזורים תקינים של הרשתית. הסיבה שלפעמים מבצעים מראש לייזר 360 מעלות - היא שלפעמים יש פתולוגיה נרחבת, וחורים או קרעים מרובים, ויש חשש שלמרות בדיקה בזמן הניתוח - נפספס משהו.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים