זבובים והבזקים באחד מהעיניים

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

21/04/2019 | 00:24 | מאת: מאיר

שלום וברכה, אבי בן 66 כמעט, לפני שבוע וחצי התחיל לראות הבזקים וזבובים בעין אחת. למחרת ניגש לבדיקה (ועוד יומיים שוב בדיקה) מול רופא עיניים והרופא חושד שמא משובר בקרע/היפרדות רשתית ושלח אותו לבדיקת oct. כיוון שלטענת הרופא חג הפסח לא היו בדיקות בזמן קרוב והוא נשלח לעשות את זה רק ב30 לחודש כשלאחר הבדיקה יש לו למחרת שוב ביקורת אצל הרופא. שאלתי היא האם זה לא מסוכן לחכות כל כך הרבה זמן לבדיקת oct? (כעשרים יום לאחר שראה הבזקים והלך לרופא) במידה ויצטרך ניתוח וירקטומיה- האם מדובר בהליך מסוכן? האם שיעורי ההצלחה גבוהים? אבי עובד כעצמאי בתחום הסיעוד בטיפול כמה שעות בקשישים כל יום. העבודה לא פיזית בהגדרה אך לעיתים כוללת "סחיבה" והרמה של הקשישים מהכסא גלגלים למיטה וכד. האם לאחר הניתוח יהיה מותר לו להמשיך לעסוק בעבודה זו באופן רגיל?

אבחון של קרע ברשתית ו/או הפרדות רשתית - הוא בבדיקה הרפואית שעשה הרופא - ולא על ידי צילום ה- OCT. אני מניח כי הסיבה לצילום הייתה אחרת. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected]

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים