חסימת וריד המרכזי של הרשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

20/01/2019 | 14:08 | מאת: אבי

שלום רב. לאימי בת ה-82,החלו בעיות ראיה בעין שמאל לפני כשנה וחצי. לאחר בדיקת רופא,נקבע שנסתם לה הוריד המרכזי של הרשתית מה שנקרא-CVO. אמא שלי קיבלה סט אחד של 3 זריקות של אווסטין ולאחר צילום OCT,לא ראו שום שיפור אז נתנו לה עוד סט של 3 זריקות שוב של אווסטין שגם הן לא עזרו. פנינו לרופא פרטי שהמליץ לעבור לזריקה שנקראת אלייה ועם ההמלצה שלו,פנינו לבית החולים(שלא אציין את שמו)ושם משום מה,החליטה הרופאה לתת לה זריקה שנקראת קנלוג(שמכילה סטרואידים) ולא את הזריקה שהמליץ לה הרופא הפרטי...אלייה. לאחר הזרקת הקנלוג וביצוע OCT התברר שאכן היה שיפור משמעותי,אך לא הזמינו אותה לעוד הזרקה אלא אמרו לה שתעשה עוד OCT בעוד חודשיים. לאחר ה-OCT הנוסף,התברר שיש שוב החמרה ורגרסיה למצב הראשוני. הרופאה בבית החולים המליצה לתת לה שוב זריקה של קנלוג ולאחר חודשיים שוב היא עברה OCT שהראה שאין שום שיפור בכלל. פנינו שוב לרופא פרטי בכיר שאמר לאחר הבדיקה...שלדעתו הנחרצת,הסיכוי שאמא שלי תראה שוב בעין הוא קלוש,אך הוא המליץ בכל זאת לתת לה 2 זריקות של אלייה ואמר שקשה לו להאמין שהזריקה של האילייה תעזור,אך אין מה להפסיד. רציתי בבקשה לדעת.... -האם אין איזה הליך ניתוחי שיכול לתקן את המצב ולהחזיר לאמא שלי את הראיה בעין מלבד הזריקות? -האם ההליך הנ"ל שאמא שלי עברה הוא תקין?אם היא היתה מקבלת את זריקת האלייה לפני הקנלוג,האם המצב יכול היה להיות יותר טוב?או שזה ממש לא משנה? תודה רבה אבי

קיימים טיפולים שונים, אך כעיקרון מה שקובי=ע אם הראיה תחזור - זה הנזק הראשוני.. במידה וסתימת הוריד היתה משמעותי - (מה שמכונה בשפה מקצועית ,חסימה איסכמית,) אז למרות כל הטיפולים הראיה לא שבה. את זה ניתן לדעת כבר מיידי לאחר האירוע - על יד צילום FA בין השאר. מעבר לכך - התאמה של טיפול דורשת כמובן בדיקה, וכן לא ציינת אם בוצע בירור מדוע קרה האירוע - וטופלו גורמי הסיכון. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים