BRAO - השפעה תרופתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

05/12/2018 | 10:31 | מאת: אבי

שלום, האם תרופות מסוג ריטלין ופרוביג'יל / נוביג'יל יכולות לגרום לחסימת סעיף עורק רשתית או לחסימת עורק רשתית מרכזי ולתסמינים כגון מטמורפופסיה ? תודה אבי

תרופות כגון ריטלין - נקראות באופן כללי ,סטימולנטים, -- הן בשימוש נרחב, ונחשבות ציחסית בטוחות. כעיקרון יש לתרופות השפעה על המערכת האדרנרגית - זאת אומרת כמו מעט אדרנלין....עשוי לגרום עליות לחץ דם, והאצה בקצב הלב. מקובל שבאדם בריא - זא לא משמעותי, אך באדם עם רקע של מחלות לב - לעיתים עשוי לגרום תופעות לוואי שונות , כןלל בעקיפין שליחת תסחיפים (למשל בגלל בעיות בקצב הלב). בקיצור- בהחלט לא נפוץ. בתיאוריה - קשר אפשרי, אך נדיר

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים