סוגי ניתוחי קטרקט שונים

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

26/11/2018 | 02:03 | מאת: יניב

שלום, מה ההבדל בין ניתוח קטרקט עדשה רגילה לבין ניתוח קטרקט עדשה מתקדמת? בנוסף, מתי מבצעים ניתוח קטרקט בלייזר? אודה על הסבר קצר בין כל המונחים האלה. תודה.

כעיקרון כיום ניתוחי הקטרקט מתבצעים בשיטת פאקו-אמולסיפיקציה, שזה בעצם ריסוק ושאיבה של העדשה. קטרקט בלייזר -הניתוח מחולק לשני שלבים. בשלב הראשון של הניתוח מבוצעת הכנה - כגון פתיחת פתח בקופסית העדשה - על ידי לייזר. בשלב השני - שהוא העיקרי - הניתוח עצמו מבוצע באותה שיטה של ריסוק ושאיבה,. בגמר הניתוח - מושתלת עדשה. המונח "עדשה מתקדמת, הוא קצת מטעה, והרבה מיסחרי...לעיתים יש צורך בעדשה לתיקון צילינדר.. כמו כן קיימות בשוק עדשות מולטיפוקאליות שמאפשרות בתיאוריה טווח פוקוס גדול יותר - אך המחיר הוא שכיחות די גבוהה של הילות בלילה, ולעיתים איכות ראיה נמוכה יותר - שלא ניתנת לתיקון על ידי משקפיים. בקיצור - זה לא שיש שיטה או עדשה יותר טובים. צריך וחשוב מאד להתאים את הניתוח ואת העדשה למטופל, וזה אפשרי רק לאחר בדיקה - ותיאום ציפיות.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים