csr וכתמים במרכז שדה הראייה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

18/11/2018 | 22:33 | מאת: אלון

שלום, עקב התקף חמור של אובאיטיס בעיניים טופלתי בפרדניזון במינונים גבוהים. כתוצאה מכך נהיה לי csr במרכז הראיה בעין שמאל, כבר שלושה חודשים. בבדיקת oct התקבלה התוצאה "עין שמאל השטחה של הקונטור הפוביאלי, הרמה סרוטית של הרשתית הסנסורית, עובי מרכזי 521 מיקרון" בעין ימין "erm עדינה נזאלית, ישנו ped מחודד קטן בסמוך למרכז הפוביאה ואחד נוסף עם תוכן היפרפלטיבי הטרוגני מעט סופריורית אליו מעט אינפריורית לארקדה העליונה בקוטב האחורי ישנו אזור חדש של אירגולריות ברמת ה-pr-rpe עם נוזל תת רשתי על פניו, עובי מרכזי 241 מיקרון". יש לי ירידה בראייה, וכתמים שמסתירים לי את הראייה. האם לפי הבדיקות הנ"ל זה הפיך? האם הראייה תשתפר, או שכך זה ישאר? תודה!!

CSR בהחלט עשוי להיות קשור לטיפול בפרדניזון. אך זהו מצב שלרוב חולף, ובמרבית המקרים אינו פוגע בראיה באופן משמעותי. מפענוח בדיקת ה- OCT יש חשד למחלה דלקתית - כגון אוביאיטיס אחורית, שזה כמובן משמעותי יותר. כדאי להתייעץ עם רופא עיניים המומחה באוביאיטיס במקרים אלו.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים