חור למלרי ברשתית עין שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

10/08/2018 | 13:49 | מאת: אילנה

שלום. לפני כעשר שנים התגלה אצלי חור למלרי ברשתית בעין שמאל. מאז אני במעקב ללא שינוי ולאחרונה החור העמיק ויש גם ירידה בראיה. מה ניתן לעשות במצב כזה. האם יש טיפול ומה הסיכויים לשיפור הראיה? תודה

חשוב לבצע צילום OCT עדכני, ולברר עם רופא מומחה רשתית אם הירידה בראיה היא בשל הרשתית - או מבעיה אחרת, כגון קטרקט. לעיתים למרות שמדובר בחור למלרי - יש מקום לניתוח. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

11/08/2018 | 14:46 | מאת: אילנה

תודה על תשובתך. הירידה בראיה היא לא בחדות אלא בעיוות. עברתי כבר ניתוח קטראקט. האם הצלחה בניתוח קרע למלארי תלויה בדחיפות ביצוע הניתוח (עד חצי שנה) כמו בחור מלא? אצלי הקרע אובחן לפני כעשר שנים. תודה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים