הרמת משקלים לאחר ניתוח חיגור ברשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

04/02/2018 | 14:28 | מאת: צח

היי דוקטור, לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח חיגור עקב היפרדות רשתית בעין שמאל. במעקב אצל רופאת העיניים שלי לאחרונה גילו לי בועה ברשתית בשעה 6. זומנתי לביקורת בעוד חודש לבדוק שזה לא מחמיר. יש לי שאלה חשובה בעניין. האם יש סבירות שזה קרה עקב הרמת משקלים כבדים? ובכלל, האם יש מניעה מהרמת משאות כבדים בגלל המצב הרגיש של הרשתית? תודה רבה.

אין מידע חד משמעי על כך, וקרוב לוודאי שלא קשור. למרותזאת - מרבית מומחי הרשתית מליצים להמנע מפעילות קיצונית - כגון הרמת משקלים מאד גבוהים - או קפיצות מוגזמות. אני ממליץ למטופלי - לחיות כרגיל, והעיקר להקפיד על ביקורת שגרתית. אגב -נראה לי שכדאי לשאול את הרופא המטפל אם אין מקום לטיפול לייזר מסביב לבועת הרשתית..

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים