רמת סיכון להיפרדות חוזרת של הרישתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

05/01/2018 | 10:08 | מאת: חנן

חודש וחצי לאחר ניתוח קטרקט אובחן אצלי קרע והיפרדות רישתית עברתי ניתוח תוך הקפאת הרישתית בגז והזרקת גז וכרגע 3 שבועות לאחר הניתוח הרישתית צמודה אמרו לי שמצב העין טוב והראיה לא נפגעה . מה רמת הסיכון להיפרדות חוזרת של הרישתית ? האם יש מה לעשות כדי להקטין את הסיכון ? האם פעילות גופנית מאומצת מגדילה את הסיכון ?

להמנע ממאמץ כל זמן שיש עדיין גז בעין. בהמשך אין מגבלות.

08/01/2018 | 09:40 | מאת: חנן

בבדיקת OCT נמצא " ERM צמוד" בעין בה היה הקרע. מה המשמעות לכך? שאלה נוספת יש לי הרבה FLOATERS ב 2 העיניים ומרגיש גירוי בעיניים . האם ה FLOATER יכול לגרום לגירוי העיין ? מה ניתן לעשות כדי להקל ?

לגבי ה -ERM - זו קליפה שגדלה על פני הרשתית. מכיוון שעברת ניתוח ללא כריתת זגוגית - בהחלט ייתכן כי היא תגדל ויהיה צורך בניתוח כדי לקלף אותה. דרוש מעקב עם צילום OCT חוזר. לגבי ה- FLOATERS - גורם רק הפרעות בראיה שלו - לא מעבר לכך. בקיצור - נחשב "מיטרד" - לא מחלה... בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

02/03/2018 | 09:32 | מאת: כאבים לאחר ניתוח רישתית

חלפו 2.5 חודשים מהניתוח ועדיין יש לי כאבים בעין שנותחה הרופאים לא מוצאים את הסיבה לכך פרט ליובש קל בעין אני משתמש הרבה בטיפות ליובש וזה עוזר רק חלקית מה ניתן לעשות ?

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים