שיקום לאחר ניתוח להיפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

03/01/2018 | 11:11 | מאת: נילי

שלום אמא שלי נותחה לפני כחודשיים לתיקון היפרדות רשתית, ע"י שימוש בבועת גז. לפני יומיים נותחה בשנית לאחר שההיפרדות התרחשה שוב, הפעם אם איני טועה עם סיליקון (עם שמן מסביב). הפעם היה בניתוח גם תיקון קטרקט. אתמול, יום לאחר הניתוח, עם הסרת החבישה, הצליחה לראות חלקית מהעין. היום רואה שחור בעין בצד אחד (חדש). לאחר שפנתה למיון בעקבות כך הרופא בדק אותה ואמר שהכל במקום והכל נראה תקין, ואין מה לעשות. היא חוששת כי לפני מס' ימים כשהחלה לראות שחור בצד זה היה היפרדות חוזרת וניתוח. האם יכול להיות שהיום רואה שחור בצד אך הכל תקין הפעם? האם יש לזה השלכות על הפרוגנוזה הצפויה? בנוסף, האם יש המלצות מה לעשות לאחר הניתוח (חוץ מהנחיות להיות עם ראש למטה) כדי לשפר את מצב העין והראיה? אשמח לכל הסבר ופיסת מידע, זהו מצב לא פשוט עבור אמי ומשפחתנו. תודה רבה רבה

חזרת ראיה אחרי תיקון מוצלח של היפרדות רשתית עשויה לקחת זמן - אף מספר חודשים. לעיתצים - למרות שהרשתית חזרה למקומה - אין חזרה של חדות ראיה... במקרה שלכם - מכיוון שמדובר בהפרדות חוזרת - ניתן להניח כי מרכז הרשתית היה מופרד, ולכן זה מוריד את הסיכוי לחזרה מלאה של חדות הראיה... בכל מקרה - אם כרגע אכן הרשתית במקומה - צריך להתאזר בסבלנות. אגב האם בניתוח הראשון בוצעה "כריתת זגוגית, - או רק הזרקת גז? באיזה בית חולים עברתם את הניתוח?

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים