הפרדות רשתית וטיפול בגז

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

26/10/2017 | 16:53 | מאת: נורית

שלום רב, אשמח לדעת כמה זמן אחרי טיפול בגז ניתן להחליט שעושים/לא עושים ניתוח? כלומר האם הטיםול הואיל או לא. ההבחנה היא הפרדות רשתית. תודה רבה

נראה לי כי לא הוסבר לך לגמרי על הניתוח שעברת. לתיקון היפרדות רשתית- קיימים מספר סו=גי ניתוחים, כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלוץ אחת השיטות - היא הרקת גז לעין ללא ניתוח מקדים של כריתת זגוגית. בשיטה זו 2 וריאציום עיקריות -לצורך "הדבקת הרשתית,. או על ידי טיפול בכווית קור (CRYO") מיידית לפני הזרקת הגז, או על ידי טיפול לייזר - לרוב יום יומיים לאחר הזרקת הגז. אציין כי למרות שסטטיסטית יש אחוזי הצלחה לא רעים במקרים המתאימים - באלו שלו מצליחים לעיתים המצב לאחר הזרקת הגז הופך למסובך לאין ערוך מזה שהיה לפניו. זו הסיבה מדוע רופאים רבים מומחים לניתוחי רשתית אינם נוהגים להשתשמש כלל בשיטה זו (כמוני...). בעיקרון יום מקסימום יומיים לאחר הזרקת גז ,מוצלחת, הרשתית אמורה להיות צמודה. במידה ולא - ובפרט שהמטופל פעל על פי ההנחיות של מנח הראש - יש לחפש סיבה לכישלון, ובכל מקרה של ספק - לא להתמהמה עם ניתוח חוזר (ויטרקטומי...) רפואה שלמה בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

02/11/2017 | 08:50 | מאת: נורית

תודה על התגובה. עשינו טיפול בגז ולאחר מכן לייזר. לאחר 4 ימים שחררו אותנו מאשפוז לאחר שהבחינו בשיפור וקבעו לנו ביקורת לשבוע הבא עם הטענה כי עדיין אי אפשא לומר בוודאות שהרשתית נצמדה באופן סופי. שאלתי היא האם הגיוני שהרשתית נצמדה אך לא בטוח שזה סופי? ובאילו מקרים היית ממליץ לשוב אל המיון? מה היית מגדיר כהחמרה? למשל אתמול אבי התחיל לראות בועה נוספת שלא ראה קודם.. אך באותה עת מספר על שיפור הראיה. תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים