כאבי ראש אחרי ניתוח היפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

12/05/2017 | 00:29 | מאת: נופר

היי נותחתי ב1.11.16 ניתוח חיגור אחרי שגילו היפרדות רשתית במרכז הרשתית ו7 קרעים ברשתית מאז הניתוח יש כאב ראש כרוני לחץ בעין אך מינורי וניסבל ביום רביעי ב3.5.17 סבלתי מכאב ראש מאוד חזק עם לחץ חזק של העין בבדיקות ניראה שהכל תקין מבחינת החיגור אחרי מספר ימים הייתה הטבה עם מספר תרופות שקיבלתי אך עדיין הלחץ בעין כל פעם חוזר ברמה משמעותית מה הסיכויים שיש כאב בראש באזור של העין כתוצאה מהחיגור? ואולי לא יראו את זה? או שאין סיכוי כזה? ואם יש סיכוי שזה מהחיגור מה אפשר לעשות?

בהחלט עשוי להיות קשר. צריך לזכור כי החיגור הוא מעין גוף זר, ובעיקר שפעולתו היא לחץ על גלג העין - ושינטוי צורתו ל"מאורך, יותר, ובדרך גם לוחף על כלי דם כאלו ואחרים, כולל הניקוז הוורידי של העין. ברוב במקרים - באורח "פלא, - למרות הנ"ל הוא לא גורם כל בעיות. אבל לעיתים עשוי לגרום בעיות שונות, ולא תמיד קל לאבחן את הקשר בין התלונות לחיגור. הייתי מחכה עוד מספר חודשים, אך במידה ולא נמצא כל הסבר אחר לתלונות - בהחלט ניתן לייחס זאת לחיגור. ואז - באמת תהיה התלבטות...

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים