כתם ובועה אחרי ניתוח היפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

02/02/2017 | 23:55 | מאת: יאיר

באוגוסט 2016 עברתי ניתוח להיפרדות רשתית .אחרי כחודשיים כשהגז נעלם נותרתי עם שתי שאלות שעדין לא נענתי עליהם . 1.יש לי במרכז ציר הראיה שני כתמים האחד בצורת שחף והשני פס מעוגל מה לדעתך הכתמים האלו? שאלתי את המנתח והוא לא ידע לענות לי . 2.היום כ6 חודשים אחרי הניתוח נותרה לי בועה זעירה אותה אני רואה רק כאשר אני שוכב על הגב . ממה הבועה הזו עשויה? האם אני יכול לצלול ? לטוס? שאלתי את המנתח שלי והוא אמר שזה כנראה ״חומר שהצמיד את הרשתית ונותר בעין״ ״ החומר כבד ואין בעיה לטוס או לצלול״. למרות זאת אני עדין מודאג. תודה מראש

הבועה נגרמת ממה שמכונה "נוזל כבד" (PFCL) שמשמש בזמן הניתוח, ובד"כ מוצא מהעין. לפעמים, שלא במתכוון נותרת כמות קטנה. לרוב לא מזיק. אם מאד מפריע - ניתן להוציא בניתוח חוזר. לגבי הכתמים - אפשרויות שונות. האם הוצע צילום OCT? מה מצב הקטרקט? בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים