DMSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

23/02/2011 | 08:41 | מאת: גילה

בני בן 6 חודשים, אובחן ריפלוקס בצד אחד, מיד כשנולד היתה לו דלקת בדרכי השתן, טופל בגרמיצין. בעבר עשינו מיפוי כליות, יש לי הרגשה שהמיפוי לא נעשה נכון לפי מה שאני קוראת כאן באתר. הגענו לבי"ח מיד עם החדרת החומר בוצע הצילום של כחצי שעה.לפי מה שאני קוראת כאן באתר יש לחכות כ 3 שעות בין הזרקת החמור לבין תחילת הבדיקה, האם יכול להיות שנפלה טעות ?

05/03/2011 | 09:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גילה. ישנם פרוטוקולים שונים בהתאם לשאלה בגינה הופנה ילדך לבדיקת מיפוי הכליות. סביר להניח שהשאלה היתה האם יש צלקות או אין צלקות בכליה , האם בכתב הפיענוח יש תשובה על כך ? אם כן אז הבדיקה מספקת בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים