זיהומים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/01/2011 | 13:18 | מאת: מרינה

שלום רב, בתי בת 3.5 לפני 1.5 שנה עברה ניתוח פתוח תיקון רפלוקס. מאז יש לה כל חצי שנה זיהום עם חיידק COLI. שנייים היו עם חום גבוה. לפני 3 ימים עשינו לה בדיקת שתן (בדיקה לפני ביקור אצל נפרולוג), אין לה חום, לא שורף, לא כואב כלום ויצא לה COLI בשתן, LEUCOCYTES -75, NITRITE - negative.אם לא הביקור אצל נפרולוג, לא היינו יודעים שיש לה חיידק.אחרי ניתוח לא עשינו ציסטוגרפיה ומיפוי כליות. אולטרה סאונד תקין, אין הרכבה. מה זה אומר? האם בנסיונך היו מקרים שניתוח לא הצליח או כן הצליח אבל ילדים קיבלו זיהומים? למה בזיהום הזה אין חום ו-NITRITEמה אני עושה עכשיו? תודה.

24/01/2011 | 17:29 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ניתוח פתוח לרוב מצליח 95% . גם לאחר ניתוח מוצלח יתכן זיהומים בדרכי השתן לא בכל זיהום יש חום ולא בכל זיהום של ניטרטים. בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים