המשך טיפול

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/10/2010 | 00:14 | מאת: ירון

בגיל שנה וחודש, לאחר ציסטוגרפיה, גילו לביתנו ריפלוקס דו צדדי, צד ימין 2-3, צד שמאל 3-4.במשך שמונת החודשים האחרונים קיבלה טיפול מונע. בוצע מיפוי כליות - תקין. אנחנו בעצם לא יודעים מה אלה, להמשיך טיפול מונע (עד מתי?), לבצע ציסטוגרפיה נוספת? לנתח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון ! תודה על הפניית השאלה. רפלוקס בילדים הוא אחד התחומים המעניינים אותי ובו אני מתעמק. רפלוקס בדרכי השתן בילדים הנו אחד הנושאים שאין עליו תמימות דעים בעולם. ישנם מספר גישות שונות לטיפול ברפלוקס. ישנם מספר רב של גורמים בהם צריכים להתחשב כאשר ניגשים לילדים עם רפלוקס. כל מקרה צריך לשקול לגופו, חשוב לבדוק ולעבור על כל הצילומים.לדוגמא : ציינת את דרגת הרפלוקס אך לא ציינת אם מדובר ברפלוקס אקטיבי או פסיבי (זה לא אשמתך , אני משער שלא ציינו זאת בכתב הפענוח) ולכן חשוב להסתכל על הצילומים בעין מקצועית. באופן כללי ככל שדרגת הרפלוקס גבוהה יותר הסיכוי שיחלוף לבד נמוך יותר. ישנם מספר אופציות טיפוליות: המשך אנטיביוטיקה, הפסקת אנטיביוטיקה והתערבות ניתוחית. ישנם היום שני סוגי ניתוח: הניתוח המסורתי הפתוח שקיים מספר רב של שנים. ניתוח זעיר פולשני בו מזריקים חומר לאיזור השופכן ללא פתיחת בטן (חומר שנקרא דהפלוקס או ונטריס). לאחר מספר שעות ניתן ללכת הביתה. לסיכום : רצוי ללכת ליעוץ מסודר כדי לקבל החלטה מה השלב הבא. אני כבר מכין אותכם שבמידה וצלכו למספר חוות דעת , יתכן מאוד ותקבלו מספר דעות שונות (אמרה זו נכונה באופן כללי אבל לגבי רפלוקס עוד יותר) בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים