טפטוף שתן/ בריחת שתן לא רצונית ילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/02/2014 | 14:28 | מאת: שרון

שלום רב, לפני כחודש שמתי לב שלילדה יש בריחות שתן לא רצוניות (הילדה שלי גמולה מגיל שנתיים ביום, וכיום היא בת שנתיים וחצי). לקחתי תרבית שתן ויצא לה חיידק Proteus mirabilis. טופלה במוקסיפן עשרה ימים ולאחר מכן עשיתי פעמיים תרבית שתן ויצא נקי. מאז כחודש ימים הילדה לפני שמטילה שתן בשירותים יש לה טפטוף ובריחת שתן בתחתון ובמכנס. חשוב להדגיש כי זה נראה לא רצוני, והיא התרגלה כבר להיות התחתון רטוב כל הזמן. זה לא שבורח לה כל השתן אלא טפטוף תמידי כזה ונראה שהיא מתאפקת הרבה. קקי תמיד עושה באסלה. גם הגננת אמרה שזה נראה לא רצוני ולא בעיית התנהגות. האם זה יכול להיות בריאותי?הופננו לאולטרסונד כליות ודרכי שתן אף פעם בתור תינוקת לא סבלה מדלקות, זוהי פעם ראשונה. אשמח לייעוץ אמא מודאגת שרון

11/02/2014 | 21:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרון, מדובבר ככל הנראה בשלפוחית רגיזה (התכווצויות לא רוצוניות של השלפוחית). יתכן שנגרם עקב הדלקת. במקרים אלו אני עוקב אחר הילדיפ , לעתים התסמינים חולפים לבד ולעיתים צריך טיפול תרופתי. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

19/02/2014 | 12:55 | מאת: שרון

שלום ד"ר, התסמינים של דליפת השתן אינם חולפים ופנינו לאורולוג. הוא אמר כי בגלל שסבלה פעם אחת מדלקת בשתן שאובחנה והיה חיידק היא צריכה לעבור בדיקת ציסטוגרפיה כדי לשלול רלפלוקס. חשוב לציין שהילדה הייתה גמולה חצי שנה ביום ופתאם חל השינוי. עשינו לה אולטרסונד כליות ובדיקת יתרות שתן שיצא תקין בכולו. אני לא רוצה למהר עם בדיקה פולשנית. מה האפשרויות ואיך אפשר לעזור לילדה כדי לעצור את הטפטוף הנל? זה לא ניכר כי כואב לה יותר מעין התאפקויות כאלה ולא ניגשת לבדה ל פיפי רק לקקי. אשמח לייעוץ

מנהל פורום אורולוגיית ילדים