האם צריך לנתח UPJ?

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/04/2013 | 09:16 | מאת: דן

שלום דר' נאמן בתי בת 9 ח' עברה מיפוי כליות MAG3 לבירור הידרונפרוזיס משמאל. תוצאות: כליה שמאלית- הידרונפרוטית, תפקוד פרנכימטי תקין והפרעה לניקוז מדרגה בינונית בגובה UPJ. האם לדעתך מצב זה מצריך כבר בשלב זה התערבות ניתוחית או שניתן לבצע מעקב בינתיים (בת 9 ח') תודה.

07/05/2013 | 18:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דן, ההחלטה אם לבצע ניתוח UPJ או לא היא החלטה משמעותית , חשוב לשבת איתכם ולראות את הבדיקות השונות: US , מיפוי כליות , ציסטוגרפיה אם בוצע ועוד. כרופא שעוקב אחרי הרבה ילדים עם UPJ ומנתח מקרים רבים , לרוב בגישה לאפארוסקופית אני ממליץ בחום לפנות לאורולוג ילדים ליעוץ מסודר. לטובתכם אל תקבלו עצות בפורמים מרופאים שלא מכירים את הילדה שלכם. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים