עזרה בפענוח מיפוי כליות DMSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

02/04/2013 | 13:02 | מאת: משה

שלום רב, ביתי בת השנתיים נשלחה לביצוע מיפוי כליות DMSA לאחר דלקות חוזרות בדרכי השתן. תוצאות המיפוי: כליה ימנית קטנה מהשמאלית ובמיקום תקין ללא פגמי מלוי קורטיקלים. נפח cc56 ID/CC% 0,46 קליטה 26% אורך 6.1ס"מ ורוחב 3.3 כליה שמאלית בגודל ומיקום תקין ללא פגמי מלוי קורטיקלים. נפח 91cc ID/CC% 0.44 קליטה 40% אורך 6.9 ס"מ ורוחב 4.1 בסיכום: הכלייה הימנית קטנה מהשמאלית וקולטת פחות, אך התפקוד האבסולוטי של הכליות תקין. השאלות שלי: 1. האם יש משמעות לכך שהכלייה הימנית קטנה וקולטת פחות? האם צריך לעשות משהו בנידון? 2. מה המשמעות של האחוז קליטה של כל כלייה? האם האחוז המקסימלי של כל כליה הוא 100% ? אם כן, האם 40% ו-26% זה לא ערכים נמוכים מאוד? אשמח להסבר על ערכים אלה. תודה על העזרה...

02/04/2013 | 18:15 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, רושם בכליה ימנית קטנה ובעלת תפקוד ירוד , יתכן עקב הצטלקויות שנגרמות עקב זיהומים בדרכי השתן. רצוי חבצע ציסטוגרפיה כדי לשלול רפלוקס בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים