זרם נוטה שמאלה ילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/07/2019 | 23:51 | מאת: יונית

לבני בן ה3 יש זרם אשר נוטה שמאלה בתחילת ההשתנה ובהמשך ההשתנה "מתמרכז" אינני בטוחה אבל יתכן שהאיבר כולו נוטה מעט שמאלה, לא משהו מובהק. שמעתי על הניתוח שעושים כשיש היצרות שופכה ןאני מוטרדת מאד. האם נשמע לך שזה הכרחי?

שלום רב הסימפטומים יכולים להיות בגלל היצרות השופכה אבל חשוב לדעת האם בזקפה יש עקמת של הפין. ראוי שהילד ייבדק בברכה פרופ' לבנה

26/07/2019 | 16:09 | מאת: יונית

תודה על התשובה הילד נבדק אבל בדיקה שלקחה 10 שניות (אולי נוכח התנגדות הילד) בזקפה לא נראה שיש בעיה של עקמת ולמעשה גם לא לאורך גל ההשתנה. רק בתחילת הההשתנה הפין נוטה שמאלה ובמהלך הטלת השתן זה כאילו מסתדר. האם מצדיק ניתוח?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים