ניתוח היפוספאדיס בעוד מספר ימים.

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

23/04/2019 | 17:31 | מאת: יוני

חג שמח ושלום רב, ילדנו נדרש ניתוח לתיקון היפוספאדיס קל בעוד מספר ימים ( כיום בן 8 חודשים) ידוע לנו שישנן טכניקות שונות לביצוע הניתוח אך השאלה היא האם מומלץ/נדרש בכל מצב להשאיר קטטר או לא? ישנה טענה כי מחקרים רבים הראו כי שימוש בקטטר מונע בסבירות גבוהה יותר זיהומים וסיבוכים עתידים. האם זה נכון ככל שידוע לך? כמו כן מה הסיכונים האפשריים בהשארת קטטר? תודה רבה!

שלום רב השארת קטטר בניתוח היפוספדיאס מקובלת כאשר בניתוח בונים ומשחזרים שופכה. כאשר הניתוח הוא רק בפתח השופכה לרוב אין צורך בהשארת קטטר. ההחלטה היא של המנתח ויש גישות שונות. הקטטר יכול לגרום להפרעות אך מצד שני יכול לעתים להקל במתן השתן לפחות בתקופהה המידית לאחר הניתוח. תתיעץ עם המנתח בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים